와인공부

2019 Hiyu Tzum "Spring Ephemeral Solais" Hiyu Farm, Oregon

각꾸 2023. 1. 30. 14:31

2019 Hiyu Tzum "Spring Ephemeral Solais" Hiyu Farm, Oregon

히유, 솔라이스.

 

variety

Counoise, Grenache, Grenache Blanc, Marsanne, Mourvedre, Roussanne, Syrah

 

region

Columbia valley, Oregon, USA

 

This is from a new plantation on a flat and sandy plateau bounded to the south by basalt boulders and sand dunes. It’s planted to all fifteen of the allowable varieties historically planted in Chateauneuf-du-pape, but with a far greater ratio of white to red grapes than may have ever existed there. This allows for a far more perfumed and ethereal expression of the sort of flavors one encounters from these grapes. In this sense it is closest in character to Evinate’s Margalagua or Salvo Foti’s Vigna Bosco; both plantings of very old vines with roughly equal amounts of red and white grapes producing wines that fall outside accepted categories.

요약: 모래토양, 샤토뇌프뒤파프에서 사용하늠 모든 품종을 심어서 필드 블렌딩, 퍼퓨미하고 섬세함. 레드라고 하기에는 화이트 비율 높음.

 

23.01.27 민아네 와인한상에서 시음

컬러

아주 예쁜 Deep salmon 컬러

노즈

라즈베리, 장미, 스윗 스파이스, 오렌지필, 구즈베리

팔렛

높은 산도와 감칠맛, 약간의 게이미함.

 

개인적인 취향에 잘 맞아서 맛있게 마셨습니다. 뭔가 CDP rouge 같으면서도 산뜻하고 시원한 느낌?

네추럴 좋아하신다면 불호의 요소 없이 맛있게 드실수 있을거 같습니다.

 

민아네 와인한상에서 10만원 초반에 판매했던 바틀.

 

추천(Recommended), 네추럴 취향이라면 강력 추천(Highly Recommended)

반응형